Cum să-ți alegi camera de bord?

Cameră auto, dash cam, cameră de bord, toate denumesc același lucru. Acestea sunt camere, care pot fi instalate în mașina ta și indiferent din ce cauză îl instalezi, sunt mai multe aspecte ce trebuie luate în considerare când cauți opțiunea cea mai bună. 

 

Vom parcurge câteva caracteristici care trebuie considerate când îți alegi o cameră de bord, totodată vom discuta și funcționalitățile fiecărei caracteristici, astfel vei știi ce tip de cameră este potrivit pentru tine. 

Caracteristici de bază 

În general, nu sunt foarte multe de luat în considerare când vorbim despre specificații de bază a unei camere de bord. Majoritatea camerelor video auto sunt echipate cu sisteme inteligente, care detectează mișcarea autovehiculului, după care camera începe să inregistreze, oprindu-se doar în momentul în care ai ajuns la destinație.  

Framerate-ul și câmpul visual: Pentru a crea o imagine destul de clară, camera trebuie să dețină o specificație de 30 FPS, iar cu cât este mai mare acest număr, cu atât imaginile vor fi mai clare. Ideal, câmpul înregistrat de cameră ar trebui să fi cât mai extinsă, astfel să surprinzi toți participanții la trafic.

Rezistența la condiții și modul de montare sunt aspect importante, care trebuie luate în considerare pentru a evita funcționarea necorespunzătoare a camerei, sau instabilitatea acestuia pe suprafața montată. De multe ori, temperaturile foarte joase afectează durabilitatea bateriei, iar temperaturile foarte înalte vor avea efecte negative asupra display-ului. 

Umiditatea și căldura pot îngreuna procesul de montare a camerei, iar dacă nu dorești să ți-l montezi cu un adeziv permanent, vei avea nevoie de un sistem de prindere cu ventuze, care va putea susține greutatea camerei.

Capacitatea de stocare și conectivitate: fiecare clip este salvat pe un card de memorie, al cărui conținut poate fi văzut pe un calculator. Unele camera au opțiune de conectare prin Wi-Fi, simplu și ușor cu ajutorul unei aplicații, pentru a gestiona fișierele de pe dispozitiv. Dacă camera deține de o funcționalitate Wi-Fi, iar dimensiunea ecranului nu este destul de mare, această tehnologie îți permite să vezi câmpul înregistrat de cameră.

Pe lângă aceste specificații de bază, putem menționa extra-uri, precum GPS-ul integrat - are capacitatea de a înregistra ruta parcursă și viteza de deplasare pa care s-a făcut și înregistrarea video; sensor de impact - pentru a salva fișierele în cazul unui accident; mod de parcare inteligent – care activează automat inregistrarea în cazul în care detectează că mașina a fost zgârâită.